Palafrugell tanca sis de les seves vuit platges per excés de banyistes

Les darreres tres setmanes ha estat habitual, especialment les més petites

Palafrugell (Baix Empordà) ha tancat sis de les seves vuit platges perquè el nombre de banyistes que volien accedir-hi era més alt que el permès per l'aforament establert.

En concret, són la Platja d'en Calau, la del Port Bo, la Platgeta, la de Port Pelegrí, la del Port de Malespina i la de Tamariu, la segona més gran del municipi.

Això fa que només restin obertes la de Llafranc - la més gran - i la del Canadell, a Calella de Palafrugell. Es tracta d'un fet habitual les darreres setmanes, especialment en la franja horària que va de les 12 a les 14 hores.

Des del cap de setmana posterior al d'haver-se aixecat l'estat d'alarma, el municipi compta amb personal dedicat a controlar l'accés a les platges.

App a ple rendiment

L’aplicació “Palafrugell al mòbil”, que va posar en marxa l’Ajuntament de Palafrugell per tal de consultar l’aforament de les platges i la informació sobre cadascuna d’elles, ja ha registrat més de 85.000 visites. D’altra banda, en els últims dies s’han realitzat unes 3.000 noves descàrregues de l’aplicació.

Gran part d’aquestes consultes tenen lloc durant els cap de setmana, on es registra la major activitat i on s’ha vist que quasi la totalitat de les platges han arribat al seu màxim d’aforament permès per seguretat.  

La gran majoria de les consultes a l’aplicació de les platges són en català, seguides de les visitades en els idiomes de castellà, francès i anglès, fet que demostra que la majoria dels visitants tenen a veure, durant aquest inici del mes de juliol, amb el turisme de proximitat. Pel que fa referència als dispositius, es pot dir que quasi un 48% de les descàrregues han estat en iOS i el 52% restant per Android.