Turistes que no respecten la distància de seguretat a l'Aeroport de Girona

La fotografia d'un passatger mostra la deixadesa dels usuaris

El passat 1 de juliol l'Aeroport de Gironava reprendre els vols comercials després de l'aturada obligada per la pandèmia. Avui, un passatger ha immortalitzat en una fotografia les llargues cues que es formen a la terminal on no es respecta la distància de seguretat entre els viatgers malgrat tots, sense excepció, duen la mascareta.

Aquestes aglomeracions s'han produït a la planta baixa, on els usuaris esperen per recollir les maletes un cop ha aterrat el seu vol.

El director de l'aeroport, Vicent Pallarès, explicava el primer dia de la represa que en les instal·lacions s'han aplicat totes les mesures de seguretat pertinents per prevenir la covid-19, sobretot amb l'objectiu de "retornar la confiança" als passatgers.

Entre d'altres mesures de seguretat, s'han instal·lat mampares als mostradors de facturació, cartells informatius, vinils al terra per garantir que es respectin les distàncies de seguretat o dispensadors d'hidrogel. Fins i tot, a les màquines de 'vending', al costat de les begudes i snacks, s'hi poden trobar –i comprar- mascaretes.

Pallarès explicava que aquest juliol serà un "mes decisiu" i de "retorn" cap a la nova normalitat. "I esperem que la demanda sigui significativa perquè, de cara a l'agost, les companyies puguin implantar noves rutes i freqüències i incrementar l'activitat", subratllava el director. "Des de l'aeroport treballem amb les institucions del territori per tornar a ser motor de l'activitat turística", apuntava.