Tots els partits de Figueres s'uneixen en un pla de reactivació per pal·liar els efectes del coronavirus

Aquest compta amb un conjunt de 78 mesures en total

Els sis grups que conformen l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) han aquest migdia l’acord per al Pla de Reactivació econòmica de la ciutat. Aquest té com a objectiu la reactivació econòmica de Figueres davant l’impacte socioeconòmic que ha tingut la covid-19 a la ciutat.   

Des de l’inici de la crisi de la pandèmia i el decret de l’estat d’alarma el passat 14 de març, l’Ajuntament ha treballat per garantir la seguretat dels ciutadans i no deixar a cap veí enrere a través d’accions d’emergència de caràcter social i de seguretat ciutadania.

Així mateix el consistori, amb la col·laboració i consens de la resta de grups a l'oposició i associacions de la ciutat, ha treballat en el disseny i posada en marxa d’un conjunt de 78 mesures que conformen el Pla reactivació econòmica de Figueres. L’objectiu principal és pal·liar els efectes del coronavirus, recuperar l’activitat empresarial, comercial i ocupacional del municipi el més aviat possible i de forma sostenible.

També vol recuperar i millorar la qualitat de vida dels ciutadans/es i evitar situacions d'exclusió social i pobresa. Una de les prioritats del pla és donar suport a les empreses del territori com a generadores d'activitat econòmica i d'ocupació.

Les mesures, programes, serveis i estructures dissenyades al Pla s’estructuren en 10 eixos:

1. Stop COVID
2. Reactivem les nostres empreses
3. Pla consumim a Figueres
4. Reactivem el turisme i la cultura
5. Reorientació del model productiu
6. Fomentem la digitalització
7. Impulsem l’ocupació
8. Impulsem l’emprenedoria i la innovació
9. Ciutat sostenible i saludable
10. Ciutat solidària

El pla de reactivació econòmica també contempla que cal avançar cap a un canvi de model productiu, impulsant nous sectors econòmics generadors d'ocupació de qualitat (logística, salut, TIC), reduint la dependència actual del sector serveis que fa molt més vulnerable a l'economia de la ciutat, així com donar suport a la reactivació dels sectors del comerç, el turisme i la cultura, que actualment són una part molt important de l’economia figuerenca.

Alhora, també estableix mesures per estar preparats per a reaccionar davant una nova situació similar, com ara un pla de contingència.