Rentat de cara al far de les Illes Medes després de 23 anys

Un helicòpter ha anat traslladant durant tot el matí el material necessari per fer els treballs en aquest espai protegit

Aquest matí s'ha portat a terme l'operatiu per traslladar el material necessari per fer les obres de manteniment del far de les illes Medes. L'actuació entra en el programa de conservació i manteniment de fars catalans i s'inclou dins les inversions de l'estat espanyol a Catalunya.

Les tasques van a càrrec dels equips de treball del port autònom de Barcelona i tenen com a objectiu actualitzar els equipaments tècnics d'alimentació solar, substitució dels lluminosos i control remot dels sistemes. A més, es faran feines de manteniment a l'edifici. Es preveu que les obres s'allarguin fins a finals de setembre.

És l'actuació més important que s'hi fa, d'ençà que al 1989 el Servei de Costes de Girona va reconstruir la coberta enfonsada i va sanejar els murs de l'edifici. D'ençà d'aleshores, s'han anat fent altres actuacions al far de les illes Medes, però de poc volum.

Aquest matí, aproximadament entre les onze i les dues de la tarda, un helicòpter ha anat transportant tots els materials necessaris per fer les tasques de manteniment. L'aparell s'enlairava des de l'antiga base Loran i, per aire, arribava fins a la zona del far de les illes Medes, on dipositava la càrrega.

A més, l'helicòpter ha aprofitat els viatges de tornada per recollir el material que al llarg dels anys s'havia anat acumulant a les immediacions del far, ja fos per actuacions de manteniment anteriors o pel mateix deteriorament de la construcció.

Una nova llanterna

En un dels viatges s'ha transportat l'antiga llanterna, que estava en funcionament des de l'any 1982. Aquest aparell se substituirà per un de nou, molt més gran, que se situarà en una estructura 5 metres més alta que l'actual.

D'aquesta manera es millorarà la qualitat de la visibilitat que té un dels fars més singulars de la Costa Brava. Precisament, l'Ajuntament ja ha demanat la cessió d'aquest element per conservar-lo atès el seu valor patrimonial.