Tres llibreries de Figueres rebutgen celebrar el Sant Jordi d'estiu perquè no és ''viable, ètic ni segur''

Auca, la Ploma i Bookman ho veuen incoherent però mantindran els descomptes

Les llibreries Auca, la Ploma i la Bookman han rebutjat la celebració del Sant Jordi d'estiu perquè entenen que no és "viable, ètic ni segur" una festa del llibre i la rosa com la que se celebra tradicionalment el 23 d’abril.

Per això, en un comunicat difós aquest divendres, descarten muntar les habituals parades i adverteixen de les conseqüències "devastadores" que la covid-19 ha tingut per tot el sector de la cultura. Davant d'això, entenen que no és "coherent" celebrar una Diada de Sant Jordi però mantindran el descompte del Dia del llibre d'un 10% per reivindicar el valor de la cadena, des dels autors, passant per les editorials, els distribuïdors i les llibreries.

Les llibreries signants, juntament amb les Edison i Abacus i les editorials de la ciutat, Brau i Cal·lígraf, es mostren satisfetes amb la "bona sintonia generada" i d’haver establert un "punt de trobada" que entenen que servirà per enfortir les "relacions professionals" i els permetrà potenciar el "valor afegit" del sector.