La SCCC dedica el nou repertori als 25 anys de la discogràfica Música Global

Manu Guix, Elena Gadel, Miki Núñez o Paula Giberga versionaran èxits de diversos grups catalans

L'Auditori de Girona ha acollit aquest dijous els assajos de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), que des de l'inici d'aquesta setmana està preparant un nou projecte anomenat 'Emociona't amb 25 anys de música'. Un enregistrament que s'allargarà fins al mes de setembre i que vol culminar amb dos grans concerts en directe al mateix equipament cultural gironí.

El motiu d'enguany és l'aniversari d'una de les discogràfiques catalanes de més renom, Música Global, que celebra els 25 anys des de la seva posada en marxa.

Precisament, a la presentació del projecte hi ha assistit el seu fundador, Salvi Cufí, que ha assegurat que el disc recopilatori que es posa en marxa és una "bona oportunitat" per rememorar un seguit de "cançons emblemàtiques". Cufí ha subratllat que han volgut donar a les versions dels temes triats una sonoritat "de casa", tot plegat amb uns arranjaments que permeten copsar la "magnitud" real de cada cançó.

D'aquesta manera, s'hi podran sentir veus de cantants com Manu Guix, Elena Gadel, Paula Giberga i Miki Núñez, a més de la Polifònica de Puig-reig. Entre els grups que s'han versionat hi ha Blaumut, Doctor Prats, Lax'n'Busto, Gossos, Sopa de Cabra o Els Amics de les Arts. L'intèrpret Manu Guix també ha assistit a la presentació, assegurant que aquesta vegada el reclam venia per partida doble. "Celebrem l'aniversari d'una discogràfica fonamental i cabdal de la música popular del país", ha assegurat.

Guix també ha volgut destacar la feina de la SCCC, la qual troba que "arrisca" i que no deixa mai d'estar "al dia" a nivell musical. De fet, aquesta predisposició a tocar "tot tipus d'estils" creu que la porta a captar el talent jove de les comarques gironines. I és que ha recorda que durant els darrers anys s'han tocat temes provinents de musicals, pròxims al pop-rock, temes purament clàssics o, fins i tot, operístics.

Dotze anys de vida

La Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya va néixer l'any 2008, impulsada per l'empresa gironina Metalquimia. Segons el president de la seva fundació, Josep Lagares, es tractava d'un projecte innovador que tenia l'objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format que unís els instruments de corda i percussió d'una orquestra simfònica convencional amb el so dels instruments de vent de la cobla. D'aquesta manera, es van fusionar els vents de La Principal de la Bisbal i la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, per convertir-se finalment en la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.

Per Lagares, es tracta d'un moment "sensible" per la música, ja que després de la pandèmia de la covid-19, un dels col·lectius que han quedat més "afectats" ha estat precisament el dels artistes. Segons el president de la Fundació Metalquimia amb aquest treball s'han proposat "emocionar" i ha subratllat que cal fer tot el possible per poder tornar a reprendre l'activitat cultural amb les mesures de seguretat que facin falta. "Si hi ha la voluntat, es pot fer", ha apuntat.