El monestir de Ripoll estrena un visita guiada per conèixer els ''testimonis muts'' de les epidèmies a la comarca

La ruta tindrà una durada aproximada de dues hores

El monestir de Ripoll estrena una nova visita guiada inspirada en les epidèmies que s'han viscut en aquesta comarca al llarg de la història. Es tracta d'una proposta per quatre capvespres de juliol i agost, que inclou una ruta pels voltants de l'edifici fins a l'ermita romànica de Sant Bartomeu.

Segons els organitzadors, la visita permetrà conèixer diferents racons que van esdevenir "testimonis muts" d'uns fets que van causar una "mortalitat altíssima" i van deixar "d'allò més castigada" a la població del moment . La proposta porta per nom 'El monestir de Ripoll en temps de pandèmia' i ha estat elaborada seguint els protocols de seguretat arran de l'actual crisi sanitària derivada de la covid-19.

La primera de les visites tindrà lloc el 23 de juliol, seguida del 30 de juliol i el 6 i 13 d'agost. La ruta proposada tindrà un recorregut de 2,5 quilòmetres contant l'anada i la tornada. L'objectiu d'aquesta nova proposta cultural és aproximar als espectadors al "context sociocultural" d'una època en que les epidèmies van "sacsejar" a la població del moment.

També s'ha volgut posar en relleu les accions que va emprendre el monestir de Ripoll aleshores i és que, de fet, una de les part més destacades de la visita és la pujada a l'antic llatzeret de Sant Bartomeu on s'acollien "els malalts o sospitosos de pesta durant la quarantena".