El Consell Comarcal de la Selva aprova recuperar la gestió del servei de menjadors escolars

ERC titlla de "rebequeria" la decisió del president de retornar les competències durant l'últim ple

El Consell Comarcal de la Selva ha recuperat les competències de gestió del menjador escolar avui en el plenari del mes de juliol. Aquesta votació s'ha produït un mes després que el consell retornés les competències delegades al Departament d'Educació. "El nou informe de l'advocada en cap d'Educació aclareix tot el que volíem", ha declarat el president de l'ens, Salvador Balliu.

Per la seva banda, el conseller comarcal d'ERC, Albert Ferrández ha titllat de "rebequeria" el retorn de les competències en el ple del mes de juny. La resta de grups de l'oposició també han lamentat el "viatge" amb les competències en els serveis de menjador que han retornat i recuperat amb tan sols un mes de diferència.

El motiu principal de la revocació de la gestió de menjadors aprovada el mes de juny era, principalment, perquè el govern del Consell Comarcal de la Selva demanava a Educació un informe jurídic. Segons el president de l'ens, Salvador Balliu, la normativa no deixava clar que els consells comarcals poguessin cedir a les AMPA la gestió del servei de menjadors. Balliu, a més, ha anunciat que els consells comarcals del Ripollès i de la Garrotxa també van posicionar-se amb el de la Selva.

Poques setmanes després de l'aprovació d'aquest punt, Educació va fer arribar l'informe jurídic al Consell Comarcal i per això, Balliu ja va anunciar que demanaria recuperar les competències en el plenari d'aquest juliol.

Tot i així, els republicans han replicat a Balliu que va defugir del "diàleg" i l'han acusat de deslleialtat institucional. Per això, els consellers comarcals del grup han decidit abandonar la sala del plenari telemàtic en el moment de les votacions.

Per la seva banda, la portaveu de la CUP, Ivette Casadevall, s'ha abstingut perquè no volien participar en "aquestes decisions polítiques". Casadevall ha demanat a Balliu que "es posi a treballar per les famílies" i doni respostes a les necessitats en la gestió dels menjadors escolars.

Per la seva banda, En Comú Guanyem ha votat a favor de la recuperació de les competències. Tot i així, la seva portaveu, Cristina Simó, ha lamentat "el viatge" amb la recuperació de competències tan sols un mes després de retornar-les a Educació i creu que el Consell Comarcal s'ho podria "haver estalviat". Simó ha aprofitat per reivindicar un servei de menjador unificat amb el projecte educatiu.

Ciutadans ha emmarcat el debat entre la gestió de servei de menjadors escolars dins de "la lluita entre partits independentistes". De fet, el portaveu de la formació taronja, Miguel Ángel González, ha assegurat que "l'informe del Departament diu el mateix que abans".