Llibertat provisional pel turista de 19 anys acusat d'agredir sexualment una noia de 17 en un portal a Lloret de Mar

La detenció es va fer en base a la identificació feta pels amics de la víctima

El jove turista alemany de 19 anys que ahir va ser detingut per la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) acusat d'agredir sexualment en un portal una menor de 17 anys ha quedat en llibertat provisional sota condició d'estar a disposició del jutjat sempre que sigui requerit.

La decisió ha estat presa pel jutjat de guàrdia de Blanes després que la magistrada prengués declaració a l'acusat, la víctima i diversos testimonis. També es va practicar l’exploració forense tant al denunciant com a la víctima. Amb tota aquesta informació i, donat que el ministeri fiscal no va sol·licitar cap mesura cautelar, es va decretar la llibertat.

Segons es va conèixer ahir, víctima i agressor es coneixien ja que havien estat passant el dia conjuntament amb altres amics. Aquest fet va permetre una ràpida identificació del jove per part dels amics de menor.

Després de l'agressió, un veí es va trobar la noia amb dues amigues més caminant pel carrer, i va ser ell qui va alertar la policia al saber què li havia passat a la víctima. L'agressió s'hauria produït quan la menor va haver de tornar al bloc d'apartaments on s'allotja per un descuit cap a les deu del vespre. Va ser aleshores quan el jove turista de 19 anys i de nacionalitat alemanya hauria agredit sexualment la noia al portal de l'edifici. Minuts més tard van arribar les amigues de la víctima que van començar a caminar buscant ajuda fins que es van topar amb el veí de Lloret que les va ajudar i va trucar a la Policia.

Des de l'Ajuntament expliquen que esperaran a saber la decisió que es prengui per part del jutge de guàrdia en relació al detingut, abans de fer cap acte en concret. El consistori va facilitar atenció psicològica a la víctima.