Unes 300 persones visiten l'obra i les joies de Dalí sota la llum de la lluna

El Teatre Museu i l'Espai Joies reobren el seu horari nocturn fins a l'1 de setembre

A tres quarts de deu de la nit, un quart d'hora abans que obrissin les portes del museu, un centenar de persones ja feien cua davant del Teatre Museu Dalí de Figueres. Els turistes -provinents de diversos països com Estats Units, Alemanya, França o Suïssa- esperaven impacients que els treballadors obrissin les portes dels edificis per conèixer la figura de Salvador Dalí i veure les seves obres i joies sota la llum de la lluna. "No podia marxar de Figures sense visitar aquest museu i encara menys si es pot fer de nit", ha destacat un dels turistes, en Jose, provinent de París.

Amb l'entrada als dos museus, els visitants també han pogut veure la mostra temporal 'Depart-Homenatge al Noticiari Fox' que compta amb dibuixos i olis relacionats amb Dalí, Venus i el món mariner. En Xavier, de Tarragona, ha explicat que tenia un especial interès en veure els rellotges, les fantasies i la vessant més irreal d'aquest reconegut artista empordanès. Alguns dels visitants, com en Juan Antonio, acompanyaven a la família. "Hem vingut perquè els meus nebots volien visitar aquest museu de nit", ha explicat.

La gran majoria dels 300 turistes que han recorregut els passadissos d'aquests museus han destacat que havien conegut aquesta iniciativa a través de la pàgina web i han explicat que havien reservat les entrades amb anterioritat per poder gaudir d'una visita única.

Els dos museus ofereixen aquest horari nocturn, una iniciativa que repeteixen cada estiu, fins el proper dia 1 de setembre.