Clou el Sons del Món mantenint el nombre d'espectadors de l'any passat

Malgrat el context de crisi el festival ha aconseguit vendre unes 5.500 entrades

  • Un nombrós públic es va aplegar ahir al recinte de la Ciutadella © M. Estarriola
    Un nombrós públic es va aplegar ahir al recinte de la Ciutadella © M. Estarriola
  • Santi Balmes, ahir al Sons del Món de Roses © M. Estarriola
    Santi Balmes, ahir al Sons del Món de Roses © M. Estarriola
El festival s’ha volgut acostar encara més a l’enologia. En aquest sentit s’ha treballat més que mai en la promoció dels cellers participants. Amb això es va realitzar un acte de presentació dels cinc vins a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, tots els grups participants han parlat del seu maridatge durant el concert i s’ha comptat amb varis mitjans especialitzats en el món del vi que han donat cobertura informativa durant el festival.

Prova d’aquesta intensificació de promoció del vi català, és que ha augmentat un 30% la venda de copes de vi durant el festival. Els concerts de Jorge Drexler i Marina Rossell a Vilabertran han registrat un 100% d’ocupació, a l’igual que els sopars de l’Hort del Prior. Els concerts d’Amics de les Arts, Manuel Carrasco i Love of Lesbian a la Ciutadella de Roses, han aconseguit registrar el mateix nombre d’entrades venudes que a la passada edicióen aquest escenari.

En aquesta edició s’ha aconseguit duplicar les aportacions d’empreses privades al Club de Mecenatge del festival, de cara a l’any vinent se seguirà treballant en aquesta direcció.

Increment d'IVA

L'organització de Sons del Món han mostrat també la seva preocupació per l’augment de l'IVA sobre les entrades a espectacles, que passa del 8% al 21%. Aquests fet suposa que les entrades tindran un augment del 13% en el seu preu. Segons Pascual, “és una irresponsabilitat incrementar un 13% l’IVA, i fer que la cultura esdevingui un luxe en el context de crisis que estem vivint. És inadmissible que aquest augment de l'IVA s'apliqui a la música i no a les curses de braus".

Reunió de Lesbianos

Ahir a la nit la formació Love of Lesbian es va aplegar a la ciutadella de Roses per presentar el seu darrer treball, "La noche eterna. Los dias no vividos". Prèviament Poet in process van exercir de teloners en una excessiva actuació d'una hora i quart que no semblava tenir fi. La seva marxa de l'escenari es va veure traduïda en una hora de preparació per a l'entrada dels lesbianos, que van oferir un directe de gairebe una hora i mitja.

A més de la presentació del seu darrer disc també van aprofitar per interpretar alguns clàssics, com '1999' o 'Maniobras de escape', que conformava el seu primer llarga durada en castellà.