Lluentons i desesperança a Peralada amb 'Follies'

El director de l'espectacle, Mario Gas, ha dedicat l'obra als afectats per l'incendi de l'Alt Empordà

Després d'arrasar durant quatre mesos a Madrid, la versió del musical 'Follies', de Stephen Sondheim, dirigida per Mario Gas ha tornat a triomfar a Peralada. Aquest cop, l'escenari ha estat immillorable. El Festival Castell de Peralada ha omplert més del 90% de les localitats possibles per reviure un espectacle de 'varietés' que ha fet embogir d'emoció a tot el públic assistent.

L'obra 'Follies' narra la vida d'un personatge, Dimitri Weisman, que havia tingut un llegendari teatre de revista. Abans que sigui derruït per fer-hi un pàrquing, el propietari del teatre reuneix en una festa els artistes que havien passat pel seu escenari. Dues parelles, una de classe alta, Ben i Phyllis, i una de classe mitjana, Buddy i Sally, són els veritables protagonistes d'aquesta reunió que contraposa el passat gloriós amb la crua i infeliç realitat. El director, Mario Gas, ha explicat que es tracta d'una obra que parla sobre l'amor, el pas del temps, les trajectòries de cada persona i sobre totes aquelles persones que "viuen del gènere efímer dels aplaudiments".

Aquesta és la quarta vegada que Mario Gas porta a l'escena un text de Sondheim. Més enllà del text, el propi director considera que una de les principals virtuts del muntatge és el repartiment que compta amb 36 actors i cantants, d'entre els quals destaquen Vicky Peña, Carlos Hipólito, Asunción Balaguer, Carmen Conesa, Massiel, Muntsa Rius, Pep Molina, Teresa Vallicrosa, Lluís Mendez, Linda Mirabal i Mamen García, entre d'altres.

A part de la "qualitat extraordinària del text perquè Sondheim és un compositor grandiós i renovador", l'obra compta amb la presència d'actors i cantants de "gran qualitat" que fan d'aquest espectacle "una gran peça", ha detallat Gas. "Ho dic amb humilitat però crec que hem creat un gran grup i estic molt agraït a tota la companyia", ha explicat el director.
 

 
Gas no ha descartat que d'aquí uns mesos pugui començar una gira arreu de l'estat espanyol amb aquest projecte tot i que, en principi, les dues actuacions que realitzarà al Festivall Castell de Peralada són un punt i final. El muntatge també compta amb la música en directe de dinou intèrprets i la direcció de Pep Pladellorens. Aquesta obra pot ser un punt i a part tant per Gas com per una de les actrius principals, Massiel, que te previst acomiadar-se dels escenaris amb aquest espectacle.

Gas ha volgut dirigir unes paraules als afectats pels incendis de l'Alt Empordà i, des d'un bon inici, ha dedicat la representació d'aquest divendres a totes aquelles persones que han patit les conseqüències del foc. L'obra s'ha portat a terme sense incidències llevat d'un moment - durant la representació de la cançó 'Mirror, mirror'- que hi ha hagut un problema tècnic, ha marxat la llum i l'organització ha tingut que aturar la interpretació i repetir-la. Un fet que ha estat ben rebut pel públic que ha aplaudit en tot moment.

Mario Gas, Medalla d'Honor del Festival Castell de Peralada

Ja fa 20 anys que Mario Gas va començar la seva col·laboració amb el Festival Castell de Peralada i és per això que aquest dissabte se li atorga la Medalla d'Honor del festival per la seva trajectòria professional i relació amb el certamen. Després de vuit anys al capdavant del Teatro Español de Madrid, Gas té previst reprendre una faceta "més individual" i té previst participar en produccions de TV3 i en un espectacle amb Miguel Àngel Solà.