Presó sense fiança per l'home que va ruixar amb àcid una dona i la seva filla a Sant Feliu de Guíxols

També va ferir a una tercera persona

La magistrada d'Instrucció 3 de Sant Feliu de Guíxols, amb competència en matèria de violència sobre la dona, ha acordat avui presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home detingut per llençar una substància abrasiva sobre la seva ex parella, la filla d'aquesta i una tercera persona. 

La causa està oberta per delictes de lesions. Es manté l'ordre de protecció per la mare i la filla afectades.

L'home té 45 anys, és de nacionalitat marroquina i té domicili en aquesta localitat del Baix Empordà. L'agressor, que havia mantingut una relació afectiva amb la dona, va ruixar-les amb àcid. Les va atacar en ple carrer, a la llum del dia. Després, l'home, que té uns 40 anys, va fugir.

Les dues víctimes van haver de ser traslladades a la Vall d'Hebron. La petita té lesions lleus, però la mare pateix cremades a la boca i a l'ull dret i podria perdre la visió.

Segons informació facilitada pel TSJC, hi ha un historial de denúncies creuades entre l'agressor, la dona i el marit d'aquesta. Entre ells, una denúncia que el 30 de maig va interposar la dona contra l'atacant per coaccions. El jutjat d'instrucció número 2 va desestimar una ordre de protecció "perquè no es donaven les exigències per adoptar-la".

Rebuig institucional

"Sempre hem denunciat aquesta violència injustificada, però avui ens afecta de més a prop perquè toca a la nostra ciutat", va dir ahir l'alcalde del municipi, Carles Motas. El batlle va desitjar que la mare i la nena es recuperin aviat i tenia l'esperança que la policia atrapés en breu l'agressor "que ha comès aquest acte covard, a traïdoria i sense cap mena de justificació".

Motas va dir que aquest dimarts era un "dia trist", i que al sentiment de "dolor" cap a les víctimes s'hi sumava també el de "ràbia continguda". "No volem aquesta mena d'actes enlloc, i hem de lluitar entre tots per eradicar-los", va subratllar l'alcalde. "Hem patit una acció violenta en ple carrer, però estic segur que moltes altres dones les sofreixen en silenci; i per això, avui també els volem enviar el missatge que ho denunciïn, perquè ens tindran al seu costat", va dir.

"Hem d'eliminar de la nostra societat aquells qui exerceixen la violència contra els més vulnerables; no els volem entre nosaltres", va afegir Motas. "Aquesta és una lluita que volem que sigui curta, però que hem de mantenir; ens cal ser persistents per eradicar del tot la violència masclista", va concloure l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols.