Detingut un conductor que triplicava la taxa d'alcoholèmia després d'accidentar-se a Portbou

L'home és veí d'Amelie-les-bains de 31 anys

Els Mossos d'Esquadra van procedir el passat 25 de juny a la detenció d'un home de 31 anys, veí d’Amelie-les-bains (França), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota la influència de begudes alcohòliques.

Els fets van passar a l'N-260, al seu punt quilomètric 0.5, dins el terme municipal de Portbou (Alt Empordà) on, cap a dos quarts de set del vespre els agents van ser alertats que un vehicle havia sortit de la via. Els agents, en arribar, van comprovar que el conductor no estava ferit, però presentava signes evidents d’estar sota la influència de begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.95 mg/l en aire expirat, més del triple del màxim permès, que en aquest cas era de 0.25 mg/l en aire expirat. Per aquest motiu els mossos van detenir el conductor, que era de nacionalitat francesa.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 26 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.