Detingut un empresari per tenir contractats treballadors amb identitats falses

L'empresa treballa en unes quinze obres de les demarcacions de Girona i Barcelona i té en plantilla més de seixanta persones

Quatre persones de nacionalitat brasilera han estat detingudes per falsificació de documents i estància irregular i una altra persona de nacionalitat portuguesa acusada d'un delicte contra els drets del treballadors. Les investigacions es van iniciar al detectar que una empresa de la construcció gironina tenia treballadors donats d'altra a la seguretat social amb identitats falses. Es va comprovar que l'empresa, administrada per un empresari de nacionalitat portuguesa, tenia 46 treballadors amb documentació de Portugal, la identitat dels quals era brasilera.

La matinada del 24 de febrer la policia espanyola va registrar dos vehicles de l'empresa constructora, un quan s'incorporava a la N-II en direcció a Riudellots de la Selva, i un altre a la rotonda d'incorporació a l'AP-7. Després de realitzar els tràmits d'identificació es va procedir a la detenció de quatre d'ells per estància irregular i falsificació de documents, ja que sent brasilers estaven utilitzant cartes d'identitat de Portugal falses per acollir-se al règim comunitari. Els detinguts en aquesta operació tenen domicili a Salt (Gironès). L'empresa treballa en unes quinze obres de les demarcacions de Girona i Barcelona i té en plantilla més de seixanta persones.