Catorze agents cívics controlen l'aforament de les platges de l'Escala des d'avui

A partir de demà dos guardes rurals vigilaran les principals zones naturals del municipi

Una de les principals novetats a les platges de l'Escala (Alt Empordà) aquest estiu és la contractació d'un total de catorze agents cívics, encarregats de fer tasques d'informació i de control per garantir que compleix la normativa de seguretat pel coronavirus.

En aquest sentit, l'ajuntament recorda que s'ha de mantenir una distància de dos metres amb els altres usuaris i que cal dur la mascareta en els desplaçaments quan no es pugui garantir aquesta distància. L'objectiu és evitar aglomeracions. En cas que es detecti un excés de persones en una platja, l'accés es tancarà temporalment.

"No és el moment d'abaixar la guàrdia. Tenim uns bons serveis que treballen per a tots nosaltres, però també hem de demanar al conjunt de la població i als nostres visitants que extremin les mesures de seguretat i recordar-los que dur la mascareta, fer una neteja de mans freqüents i mantenir les distàncies interpersonals són una responsabilitat individual que hauríem de mantenir en benefici de tots i per fer front a una situació complicada com la que ens ha tocat viure amb la pandèmia de la covid-19", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

D'altra banda, aquest dimecres es posarà en marxa el servei de guardes rurals per a aquest estiu. Està composat per dos guardes, encarregats de vigilar les principals zones naturals del municipi. En aquest sentit, la tasca se centrarà sobretot a la zona de les Planasses (dins el parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter), Vilanera, la zona del camí dels Termes i la duna litoral.