Condemna de deu anys i mig de presó al veí de Blanes que va asfixiar i esquarterar una prostituta

El tribunal imposa al condemant el pagament d'una indemnització global de 186.000 euros als familiars de la víctima

No hi ha cap prova que demostri directament que José Martín Caballero va matar la jove al seu domicili però, segons la sentència, diversos indicis apunten que és l'única resposta 'lògica i raonable'. Ha quedat provat que Caballero va requerir els serveis de la jove –que exercia la prostitució- la nit que va morir i durant la matinada es van sentir cops a la paret, moviment de mobles i crits angoixats d'una dona que demanava auxili. Després, la jove no va tornar a ser vista i al pis del processat hi van trobar restes de sang de la noia.


Gairebé un mes després de la desaparició, els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver de la jove dividit en dues bosses de plàstic a l'abocador de Lloret de Mar. Davant aquests fets i seguint el veredicte que va emetre el jurat popular, la sentència conclou que va ser l'acusat qui va acabar amb la vida de la jove i que ho va fer de forma intencionada asfixiant-la i, després, intentant per tots els mitjans desempallegar-se del cos i desvincular-se dels fets.

José Martín Caballero també estava acusat d'un delicte de profanació de cadàver per haver esquarterat el cos de la jove i haver-lo llançat a l'abocador. La sentència recull que ha quedat provat perquè, en el moment d'esquarterar-la, 'no va pensar en ella com una persona sinó com a un objecte, per això no va tenir intenció d'ofendre la seva memòria'. Per aquest motiu, l'han absolt del delicte de profanació de cadàver.

L'Audiència de Girona ha condemnat José Martín Caballero a deu anys i sis mesos de presó per homicidi. En matèria de responsabilitat civil, el processat haurà de pagar una indemnització de 186.000 euros; 90.000 a cadascun dels dos fills de la víctima i 6.000 més a una germana.

La defensa recorrerà la sentència

La defensa de José Martín Caballero, encapçalada pel lletrat Sergi Noguero, ha anunciat que recorrerà la sentència. Segons la versió de Caballero, la nit dels fets va mantenir relacions sexuals a canvi de droga amb la víctima però, un cop van acabar, ella va marxar de casa seva pel seu propi peu. Tot i que la defensa valora positivament que la sentència condemni el seu client al tram més baix del delicte d'homicidi, Noguero ha afirmat que no està d'acord amb el veredicte del jurat i, per això, recorrerà aquesta sentència.