La demarcació de Girona redueix l'activitat comercial en un 14% aquesta setmana respecte el 2019

A Figueres han venut un 26% més que a mitjans de juny de l'any passat

El volum de l'activitat comercial a la província de Girona s'ha situat en valors d'un 85,62% la darrera setmana respecte el mateix període del 2019 i un 61,12% respecte les quatre últimes setmanes enfront els valors per aquelles dates l'any passat segons certifica Banc Sabadell mitjançant el nombre de pagaments fets amb targeta de crèdit als seus terminals.

Per sectors les principals vendes del mes de maig van tenir lloc en l'alimentació seguit de l'electrònica, productes per la llar i gasolineres. En darrer lloc se situen els restaurants.

Pel que fa al consum estranger s'han registrat només un 34,82% de pagaments fets amb targetes de crèdit d'altres països els últims set dies que es rebaixa fins al 17,43% si es fa la comparativa a 30 dies. La principal recuperació prové dels clients francesos, que van passar d'un 26,46% de compres ara fa un mes a gairebé un 80% registrat els últims set dies si es compara amb xifres del juny de 2019.

La despesa mitjana dels compradors se situa els últims set dies en 40 euros per tiquet (sis euros menys que ara fa un any).

Per ciutats a Girona hi ha un volum de vendes del 94% els últims set dies en comparació amb el 2019 mentre que un mes enrere se situava en valors entorn el 84,5%, fet que denota una important reactivació de l'economia a la capital des de l'entrada en fase 2 de la desescalada.

Curiosament a Figueres (Alt Empordà) es dona la circumstància que a dia d'avui es ven més que l'any passat, assolint xifres del 126% els últims set dies i que es trobaven en un 86% un mes enrere. Aquesta crescuda és també en part per l'arribada dels clients francesos que han gastat un 50% més aquesta setmana que ara fa un any per aquestes dates.