Es reactiven les reserves als apartaments de la Costa Brava després de l'incendi

El president del sector atribueix a informacions massa "sensacionalistes" la davallada de contractació dels darrers dies

Les empreses que ofereixen apartaments per a turistes s'han vist "molt afectats" per un tractament informatiu de l'incendi massa "sensacionalista" que no mostra que ja està "tornant la normalitat" i que a l'estranger va donar la impressió que "cremava la Costa Brava".

Les anul·lacions aquests dies han estat pràcticament insignificant, però la contractació de noves reserves sí ha baixat de manera notòria. En especial les provinents d'Anglaterra, Alemanya i França, d'on eren les víctimes mortals. Josep Comaposada assegura que ara ja comencen a remuntar. Els índexs d'ocupació freguen el 80% i confia que durant el mes d'agost se superi aquest percentatge. També s'encomana a la Generalitat perquè compleixi el seu compromís de promocionar la zona a l'estranger per pal·liar els danys d'imatge causats pel foc.

Entre els membres de l'ATA només hi ha afectacions materials als apartaments situats a les poblacions de Terrades, Biure i Cistella i Comaposada remarca que l'Empordà manté "intactes" els seus atractius turístics. "Els que vénen per fer caminades per zones més interiors són molt minoritaris", explica.

Les cases rurals pateixen més per l'entorn

La recuperació de l'entorn és la màxima preocupació dels allotjaments rurals que es troben a la zona afectada pels incendis. Tot i això, el president de l'Associació de Turisme Rural Girona, Ramon Corominas, ha explicat que bona part de la vegetació cremada és d'alzina i matoll, espècies que en poc més d'un any poden recuperar-se. Pel que fa a les oliveres, el foc "quasi els va passar per sobre", ha afegit. "Esperem que la verdor hi sigui l'any que ve", ha manifestat.

Un altre temor que assetja les cases rurals altempordaneses és el de les anul·lacions. Corominas ha apuntat que estan esperançats perquè de moment no se n'ha registrat cap per a l'agost, i durant els dies de l'incendi només quatre persones van anul·lar la seva estada en alguna de la quinzena de cases membres de l'Associació, perquè de fet "tampoc hi podien arribar", ha argumentat Corominas.

Pel que fa als danys materials a les cases rurals, només s'ha registrat la crema d'una pallissa i d'un tractor en un dels allotjaments. La resta n'han sortit intactes, segons ha concretat el president de l'Associació de Turisme Rural Girona.