Girona reobre els parcs infantils de la ciutat

Ja es pot passejar per les muralles, els jardins dels Alemanys i els jardins de la Francesa

L’Ajuntament de Girona ha reobert avui els parcs infantils de la ciutat, tancats durant l’estat d’alarma per evitar el risc de contagi de la covid-19. El consistori ha pres aquesta decisió després de rebre les directrius de la Generalitat de Catalunya i valorar internament la reobertura.

“Un cop hem entrat en la nova fase de gestió d’aquest episodi, des de l’Ajuntament continuem prenent mesures per reprendre l’activitat a la ciutat el màxim possible. Tot i això, estem veient com s’estan produint rebrots i, per tant, demano màxima prudència i responsabilitat a la ciutadania i seguir tots els consells per a benefici de tots”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Les brigades municipals estan retirant els precintes dels parcs infantils perquè les famílies puguin gaudir d’aquests espais. Per utilitzar-los, cal que se segueixin les mesures indicades per tal de garantir la seguretat sanitària de tothom. Els infants de 6 anys o més han de portar obligatòriament mascareta. Tots els nens i nenes han de rentar-se les mans abans i després d’usar el parc i s’ha de mantenir la distància d’1,5 metres entre les persones. A més, no es poden compartir joguines i cada aparell de joc ha de ser utilitzat només per un infant, llevat que siguin de la mateixa unitat familiar.

A partir d’avui, els ciutadans i ciutadanes també ja poden passejar per les muralles. Per accedir-hi és obligatori l’ús de mascareta, ja que en aquest espai no es pot garantir la distància de seguretat. També han reobert els jardins dels Alemanys i els jardins de la Francesa