Catalunya abandona aquesta mitjanit la fase 3 i entrarà en l'''etapa de represa'' ideada per la Generalitat

La norma del govern català deixa "sense efectes" les mesures de l'estat d'alarma

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest dijous al migdia el decret que posa fi a la fase 3 de la desescalada. El Govern inicia així l'anomenada "etapa de represa" amb regulació pròpia.

La norma deixa "sense efectes" el reial decret espanyol de l'estat d'alarma des d'aquesta mitjanit. S'aixequen doncs les restriccions de mobilitat per tot el Principat. En una roda de premsa des de Palau, acompanyat de la consellera Alba Vergés (Salut) i el conseller Miquel Buch (Interior) -responsables del Procicat-, Torra ha garantir que la nova regulació s'ha regit pel diàleg i la flexibilitat de les "noves circumstàncies". "No em tremolarà la mà per prendre les decisions per vetllar sempre per la salut de la població", ha asseverat.

Torra decreta, amb efectes des de les 00:00 hores del 19 de juny, el final de la fase 3 del pla de desescalada: "Queden sense efecte a Catalunya les mesures de la declaració de l'estat d'alarma". Així, la normativa pròpia de la Generalitat estableix l'inici de "l'etapa de la represa" a tota Catalunya, i decreta que s'aixequin les restriccions de mobilitat del territori.

Finalment, el decret faculta Vergés i Buch, com a autoritats integrants del Comitè del Procicat perquè adoptin "les resolucions necessàries" per fer efectives les mesures que han de regir la nova etapa.