Guanyem Girona diu que el govern Madrenas és ''un dels més dèbils dels últims 40 anys''

Lluc Salellas admet que la confiança amb JxCat està "deteriorada"

"És un govern que gestiona el dia a dia de forma dèbil, sense perspectiva ni camí clar". Lluc Salellas no ha estalviat pejoratius a l'hora de definir què ha suposat per a Guanyem Girona el primer any de mandat de JxCat.

Per a Salellas, el govern de Madrenas està "sobrepassat", no només per l'emergència sanitària, sinó perquè dels seus nou regidors, tan sols una –Marta Sureda- té dedicació exclusiva. "La resta, inclosa l'alcaldessa, combinen la feina al consistori amb altres qüestions de l'àmbit privat", ha criticat el portaveu de Guanyem.

"És un govern que ni hi és, ni se l'espera", ha insistit Salellas. I per exemplificar els "pocs esforços" i la manca de "projecte polític" de JxCat, Salellas ha recordat que hi ha barris "en situació precària", que les obres del carrer de la Creu i el projecte de subcomissaria a Santa Eugènia han estat "un nyap" o que el futur museu d'art contemporani està "aturat".

"Quan Guanyem hi és, la ciutat millora"

Davant d'això, Salellas ha reivindicat la feina feta per Guanyem com a primera força de l'oposició. "Demostrem que quan hi som, i quan Guanyem intervé en la política municipal, la ciutat millora considerablement", ha dit el portaveu.

I aquí, Lluc Salellas ha incidit especialment en les polítiques d'habitatge, un dels temes –ha dit- que "el govern de JxCat ha abandonat durant anys". Salellas ha defensat que gràcies als acords amb el pressupost, "avui la ciutat inverteix deu cops més en habitatge". A més, també ha defensat la tasca del seu grup en polítiques educatives i en posar "al centre del debat" la gestió i la municipalització de serveis (no només l'aigua, sinó també la neteja o l'enllumenat).

Confiança "deteriorada"

Lluc Salellas ha dit, però, que la confiança amb l'equip de govern de Marta Madrenas ha quedat tocada. "Està deteriorada", ha admès. Sobretot, pels incompliments que JxCat ha dut a terme. "La majoria dels acords no s'han dut a terme, i no serveix de res l'excusa que han estat mesos convulsos, perquè n'hi ha que eren senzills d'aplicar", ha criticat el portaveu de Guanyem.

Entre aquests incompliments, ha esmentant la participació dels regidors de l'oposició al Consell Escolar, que la veu dels grups de l'oposició aparegui també a les xarxes socials de l'Ajuntament, el nou reglament de participança, que es faci una audiència pública dels pressupostos (que podria ser, fins i tot, virtual) o que se celebri un ple anual als barris.

Salellas també ha dit que, si bé un altre dels acords sí que s'ha complert –l'aprovació del codi ètic- més enllà d'això JxCat no ha fet res per desplegar-lo. I finalment, per al portaveu de Guanyem, és "un error greu" i "una mala lectura política" que l'equip de govern no compleixi les mocions que s'aproven al ple (fins i tot, després de votar-hi a favor en algunes).

"Treball conjunt" amb ERC i el PSC

Davant d'un equip de govern "sense visió de futur per liderar la ciutat", Guanyem proposa impulsar "la coordinació" amb les dues altres forces majoritàries a l'oposició, ERC i el PSC. "Tenim un govern dèbil, i cal que aquests tres grups treballem conjuntament perquè les polítiques siguin realitat", ha insistit Lluc Salellas.

"Que el camí de treball conjunt que hem engegat des de l'oposició es pugui anar consolidant més en un futur proper", ha afirmat el portaveu de Guanyem. Per a Salellas, cal aprofitar "aquest espai de treball conjunt" amb republicans i socialistes per arribar a acords "en temes estratègics" per impulsar "línies concretes".

Per últim, el portaveu de Guanyem ha dit que, després d'aquest primer any de mandat, allò que han vist és que l'execució dels acords per part de JxCat és "dèbil o menor". I que, per contra, amb les altres dues forces majoritàries de l'oposició, han trobat punts d'entesa perquè determinats temes tinguin "recorregut".