L'escola Malagrida d'Olot mantindrà les dues línies de P3 el curs vinent

El Departament d'Educació ha demanat refer la zonificació del mapa escolar com a condició

El Departament d'Educació mantindrà les dues línies de de P3 d'Olot per al curs vinent. Fa uns mesos les famílies del centre es van mobilitzar després de conèixer la intenció de la conselleria de tancar un dels dos grups. Finalment, però, s'ha decidit mantenir-la, segons ha donat a conèixer ERC d'Olot en un comunicat.

La formació, que està a l'oposició, explica que la Generalitat ha demanat com a únic requisit que la ciutat refaci la zonificació del mapa escolar. "Enteníem sobretot que era una anomalia que en una zona escolar d'Olot s'oferissin cinc línies d'escola concertada de P3 i una sola de pública", detallen al comunicat, tot subratllant que s'ha treballat amb tota la comunitat per mantenir aquesta segona línia a l'Escola Malagrida.

Des d'ERC subratllen que cal fer una nova planificació davant les previsions de que les inscripcions de P3 a la ciutat seguiran a la baixa en els pròxims anys. "Entenem que com que és una feina que està pendent de fer, no hi ha d'haver cap impediment perquè sigui així. Si no anem errats s'ha de fer abans del mes de novembre", detallen.

Per últim, celebren la decisió de mantenir la línia i continuar donant suport al projecte SomMúsica i al paper "social integrador" que fan les escoles públiques de la ciutat.