Blanes denuncia un ''atemptat ecològic'' per part de Costes al Delta de la Tordera

Asseguren que han malmès dos nuclis de nidificació protegits

L'Ajuntament de Blanes (Selva), ha denunciat avui un "atemptat ecològic" per part de la Direcció General de Costes del govern espanyol després que un grup ecologista ha localitzat una màquina excavadora realitzant tasques de neteja al Delta de la Tordera, malmetent almenys dos nuclis de nidificació que hi havia a la zona.

Segons informa el consistori, la màquina ha estat fent una neteja de residus naturals a la banda de Malgrat de Mar, tot i que el consistori malgratenc també ha indicat a l’alcalde de Blanes que no se’ls havia demanat permís al respecte. Al comprovar que la màquina excavadora estava a la banda del veí municipi, la Policia Local de Blanes no ha pogut intervenir.

Des de l'Ajuntament asseguren "lamentar l'actitud de Madrid" ja que des de principis del passat mes de maig el Delta de la Tordera és un espai on s’ha barrat el pas per salvaguardar la nidificació dels ocells i la fauna i flora d’aquesta zona protegida. Els consistoris de Blanes i Malgrat estan actuant conjuntament per la protecció del Delta de la Tordera des de llavors, i en principi la prohibició d’accedir-hi s’havia d’allargar fins al 21 de juny.

L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha assegurat que "denunciem el què podríem considerar clarament com  un atemptat ecològic. És absolutament imperdonable aquesta manca de respecte per la natura  que ha demostrat el Ministeri de Costes amb aquesta actuació”. D’altra banda, també ha avançat: “Pensem demanar explicacions per saber perquè han actuat amb aquesta impunitat, sense tenir en compte les autoritats locals i sense preguntar a ningú. S’han carregat la feina de dos mesos per protegir la fauna i flora d’aquest atractiu natural que compartim les dues poblacions”, ha dit.

Actuacions de la Policia Local

Durant aquests dos darrers mesos la Policia Local de Blanes ha hagut d’intervenir en nombroses ocasions per contribuir a la protecció del Delta de la Tordera. Els efectius policials han aixecat sancions contra les persones que, saltant-se la prohibició de pas –advertida a través de nombrosos cartells i una tanca de grans dimensions- han accedit a la zona protegida.