Plataforma per Catalunya es presentarà a les municipals de Salt

Josep Anglada ha pres la decisió després dels esdeveniments dels últims dies a la ciutat

La formació Plataforma per Catalunya (PxC) encapçalada per Josep Anglada ha anunciat que presentarà una llista a Salt durant les properes eleccions municipals de l'any vinent. En un comunicat, Anglada assegura que la decisió ha estat fruit de les disputes entre autòctons i immigrants al municipi, assegurant que aquestes 'demostren el fracàs de les equivocades polítiques d'immigració portades a terme pels altres partits'.

Orígens

Plataforma per Catalunya (PxC) és un partit polític català populista i identitari. El seu discurs se sosté en un major control de la immigració que arriba a Espanya des de finals del segle XX i principis del segle XXI (sobretot provinent de Magrib i de Sud-amèrica), l'aplicació de 'tolerància zero' davant la delinqüència i el terrorisme, la defensa dels valors tradicionals de la família i la protecció de l'urbanisme actual.

PxC es va presentar a força punts de la Catalunya Central. En concret, va presentar setze candidatures a Barcelona, vuit a Tarragona , setze a Lleida i una a Girona. Va obtenir 17 regidors, doblant amb escreix els resultats de les eleccions del 2003. Actualment, la PxC té regidors a 6 localitats catalanes: Vic, Manlleu, el Vendrell, Roda de Ter, Manresa i Olot. A Vic és la segona força més votada, i té presència als consells comarcals del Baix Penedès i d'Osona.