Els Bombers assisteixen al rescat d'un submarinista damunt d'un patí aquàtic i dos caiacs a Tossa

Han volgut guanyar temps mentre no arribava la barca de Salvament Marítim

Els Bombers de la Generalitat han protagonitzat aquest matí un curiós rescat a un home que s'ha trobat malament mentre feia una immersió a la cala Giverola de Tossa de Mar (Selva).

L'avís l'han rebut quan passaven cinc minuts de les deu a través de la Policia Local, que prèviament havia accedit a la zona mitjançant un patí aquàtic, ja que només es podia accedir per mar i els agents no disposaven de barca.

Un cop allà un agent s'ha quedat amb el submarinista mentre que un altre company ha tornat a la platja amb el patí on ha rebut els primers Bombers desplaçats.

Un cop contrastada tota la informació amb els agents de la policia, els Bombers han utilitzat el patí com a mitjà de transport per anar a la cala i practicar els primers auxilis al submarinista mentre esperaven l'arribada de la barca dels voluntaris del Bombers de Tossa de Mar, que ja era de camí igual que l'embarcació de Salvament Marítim. Altres Bombers també hi han arribat utilitzant un caiac.

Un cop la barca dels Bombers de Tossa ha arribat a lloc, el jove ja estava estabilitzat i ha pogut ser evacuat en ella fins a la platja, on l'han transferit al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) perquè l'evacués a un centre sanitari.