El Festival Castell de Peralada s'impregna de jazz i soul amb Melody Gardot

La cantant nord-americana ha interpretat diverses cançons del seu últim disc 'Absence'

Gardot va irrompre en el panorama musical internacional l'any 2005 i, des de llavors, s'ha convertit en una de les veus més especials en el món del jazz i el blues. La cantant i pianista ha arribat al festival empordanès després de passar pel prestigiós Festival de Jazz de Montreux (Suïssa), Madrid i Sant Sebastià. El concert que ha ofert aquesta nit a Peralada, ha estat una oportunitat única per gaudir de l'elegància i sensualitat d'aquesta cantant i pianista.

Com sempre, l'artista ha escollit el seu repertori el mateix dia del concert. Entre les cançons que han fet vibrar al públic assistent s'han pogut escoltar obres del seu últim treball 'Absence' que barreja sons de fados, tangos amb reminiscències de la capital d'Argentina, Buenos Aires i ritmes africans. En concret, Gardot ha iniciat la nit cantant a capella una part de l'obra 'No more my lord', 'Goodbye', seguida de 'Impossible love', 'Mira' i 'So long'. Poteriorment, la cantant ha recitat 'Les etoiles', 'So we meet again', 'Lisboa', Baby I'm a fool' i 'Summertime', entre d'altres. L'artista ha volgut tancar la nit amb 'Somewhere over the rainbow'.

Melody Gardot va néixer l'any 1985 a Nova Jersei. Quan tenia 19 anys va ser atropellada per un automòbil mentre passejava en bicicleta, un incident que va causar-li un traumatisme cranial. Aquest accident va fer que la jove es dediqués al món de la música. El seu primer àlbum 'Worrisome Heart' va sortir al mercat el 2008 i l'any següent la cantant ja tenia creat el seu segon disc anomenat 'My One and Only Thrill'. Des dels seus inicis, l'artista ha barrejat sons i estils com ritmes llatins, soul, blues, pop o jazz.

Aquesta nit, els més de 1.300 espectadors assistents al festival instal·lat a Peralada han aplaudit enèrgicament cada una de les seves obres musicals.