Mig miler de persones marxen per la independència a Figueres

L'acte, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana, forma part de la campanya 'Marxa cap a la Independència'

La manifestació s'ha iniciat a les set de la tarda a la Rambla de Figueres i ha recorregut el carrer Caamaño, Montmal, ha travessat la Rambla i ha finalitzat davant l'escenari que l'ANC havia muntat a la plaça Josep Pla.

Durant la marxa, els manifestants han cridat diverses consignes tals com 'Independència, volem independència' o 'No, no volem ser una regió d'Espanya', entre d'altres. La protesta, que anava encapçalada amb una pancarta on es podia llegir 'Un país en marxa cap a la independència', s'ha portat a terme de forma pacífica i sense incidents.

Aquest acte de protesta s'engloba en la campanya que l'Assemblea Nacional Catalana porta a terme des del passat 30 de juny, quan l'entitat va realitzar la primera manifestació a Lleida en suport de la independència de Catalunya. El cicle d'actes té previst finalitzar amb una concentració "multitudinària" el proper 11 de setembre a Barcelona.

"Aquest acte és una forma d'impulsar i mobilitzar a la població perquè reclami l'estat propi", ha destacat la coordinadora local de l'assemblea a Figueres, Imma Parada. Segons la coordinadora, l'organització ja està treballant en la propera marxa transfronterera que es portarà a terme a la Jonquera el 19 d'agost.

Parada ha detallat que dels 68 municipis de la comarca de l'Alt Empordà, 20 d'ells ja formen part de l'Assemblea Nacional Catalana.