L'hospital de Figueres comença les obres dels dos quiròfans pendents de reforma del bloc quirúrgic

Les obres tenen un cost de 500.000 euros

L'hospital de Figueres (Alt Empordà) ha començat a executar aquest matí la segona fase de les obres per modernitzar i millorar les instal·lacions del bloc quirúrgic. Fins a finals d'agost actuaran en els dos quiròfans que quedaven pendents de reformar i que daten del 1994, dels sis de què consta el bloc.

Aquestes obres han de permetre actualitzar-los i fer una redistribució dels espais: reforma integral de l'espai, modernització de les mesures de seguretat i del sistema de climatització, adaptació de la instal·lació a la nova normativa i canvi de l'equipament.

L'estiu passat es va dur a terme la primera fase, que es va centrar en els altres dos quiròfans dels anys noranta, i es preveu que ara l'obra sigui més senzilla i menys costosa pel fet que hi ha serveis que ja estan preinstal·lats. Així, si la primera fase comptava amb un pressupost de 600.000 euros, aquesta segona és de 500.000.

El bloc quirúrgic consta de sis sales: dues construïdes al 2011, dues reformades l'estiu passat i aquestes dues que s'adeqüen ara.