Detenen l'encarregada d'una botiga de compravenda d'or de Girona i set persones més per estafa

La dona s'apropiava de joies i les donava als altres arrestats perquè les revenguessin

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones per estafar els propietaris d'una botiga de compravenda d'or i empenyoraments de Girona. La investigació va començar el passat mes de març quan els agents van descobrir que la responsable d'una botiga hauria estafat els propietaris de la franquícia amb diversos moviments econòmics i materials fraudulents.

La investigació va constatar que al llarg del 2019 la dona s'hauria apropiat de joies empenyorades i comprades per la franquícia. Posteriorment, donava aquestes joies a persones afins a ella per revendre-les a tercers i treure un profit econòmic. A més, els agents també van detectar que la dona havia utilitzat quatre xecs a nom de la franquícia, per un valor total de 9.000 euros, per cobrar-los en metàl·lic amb l'ajuda de dues persones més.

En finalitzar la investigació, els mossos van detenir una novena persona, relacionada amb un dels detinguts, com a presumpte autor de la sostracció de 500 grams d'or efectuat a la mateixa botiga.

Després de les indagacions pertinents, els investigadors van detenir vuit persones com a presumptes autores d'un delicte d'estafa, i una novena, com a presumpta autora d'un delicte d'apropiació indeguda.

Finalment, es van recuperar joies, per un valor d'uns 15.000 euros, que han estat lliurades al seu propietari legítim.

Els Mossos d'Esquadra van detenir els sospitosos entre el 10 i el 12 de juny. Són cinc dones i tres homes d'entre 24 i 58 anys, de nacionalitats espanyola i hondurenya i veïns de Girona, Salt i Sant Feliu de Guíxols. Els hi atribueixen un delicte d'estafa continuada.

Els detinguts, tres dels quals tenien antecedents, van passar el dia 13 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i van sortir en llibertat a l'espera de judici.