Trànsit restableix les restriccions de camions a l'N-340 i l'N-240 però no encara a l'N-II

La carretera gironina transita plena de vehicles pesats

El Servei Català de Trànsit informa que a partir d’avui es restableixen les restriccions a vehicles pesants a diversos trams de les nacionals N-340 i l’N-240 al seu pas per les demarcacions de Tarragona, Lleida i Barcelona, però permet encara la circulació a l'N-II al seu pas per Girona. Amb la recuperació progressiva de la mobilitat, els camions de quatre o més eixos tornaran a tenir prohibit circular per aquestes vies per motius de seguretat i fluïdesa viàries. 

Aquestes restriccions, vigents des del setembre de 2018, es van aixecar excepcionalment el passat 14 de març en el context de la situació generada pel coronavirus SARS-CoV-2 i la necessitat d'adoptar mesures que garantissin el subministrament de béns essencials. Inicialment es pensava que es podria tornar a restablir el 28 de març però no va ser possible per l'empitjorament de la pandèmia.

Girona marginada

Així doncs, mentre a la resta del país es recuperen les restriccions imposades al seu dia per millorar la seguretat de la via, a la demarcació de Girona els camions poden seguir circulant per l'N-II en el seu tram entre Montgat (Maresme) i l'enllaç amb la carretera de Blanes (Selva) i els vehicles de quatre o més eixos també poden circular entre la Jonquera (Alt Empordà) i Fornells de la Selva (Gironès) en tot el tram de carretera que no està desdoblada.

El febrer de 2013 va entrar en funcionament la prohibició de la circulació de vehicles pesants per aquesta carretera al seu pas per la demarcació gironina per tal d'evitar el risc d'accidents.

Durant aquests set anys, alguns trams s'han alliberat de la mesura gràcies al desdoblament de la carretera, com és el cas del tram de Fornells de la Selva fins a Maçanet de la Selva (Selva). De tota manera, l'aixecament de la restricció ha permès que municipis com el de Bàscara (Alt Empordà) torni a veure com els camions creuen pel mig del municipi.