Tres mesos de termini per regularitzar els apartaments i habitatges turístics

Turisme destaca que el procés farà aflorar una oferta d'allotjaments "potent"

Muro ha assistit aquest divendres a la jornada informativa sobre el procés de regularització dels apartaments i habitatges turístics que ha aplegat uns 200 empresaris d'aquest sector a la seu de la Generalitat a Girona. La directora general de Turisme ha explicat que la jornada ha servit per "explicar i resoldre els dubtes" dels empresaris i propietaris dels establiments turístics.

Muro ha destacat que aquesta nova normativa es base en tres fases que són "regularització, categorització i promoció" i ha ressaltat que es tracta d'un procés "llarg" que compta amb el consens del sector privat i dels ajuntaments catalans. "Encara no tenim xifres sobre el nombre d'habitatges que s'han inscrit i tampoc podem fer estimacions sobre el nombre d'apartaments turístics que podrien registrar-se", ha destacat Muro. Segons la director general, encara "no es pot parlar de xifres" tot i que ha destacat que, els propietaris que no regularitzin la seva situació en els propers tres mesos podran ser castigat amb sancions de fins a 90.000 euros.

"A partir de l'octubre farem una tasca de control de les possibles activitats d'intrusisme professional", ha asseverat Muro. La director general de Turisme ha ressaltat que la normativa servirà per "potenciar i fer aflorar" la "gran qualitat i quantitat" d'apartaments turístics catalans. "A partir d'ara els consumidors i usuaris podran entrar al cercador de la Generalitat i trobaran tots els allotjaments turístics categoritzats i on es pugui veure les seves prestacions", ha assenyalat. A més, Muro ha ressaltat que Catalunya és la "primera comunitat autònoma" que ha portat a terme aquest procés de regularització.