Ryanair cancel·la el vol de Girona a Madrid per la pujada de taxes d'Aena

L'aerolínia també suprimirà onze connexions des de Barajas

A més de les rutes a East Midlands i Leeds Bradford (Anglaterra), Hamburg (Alemanya), i Trieste (Itàlia), Ryanair reduirà aquest proper hivern freqüències des del Prat a Alacant, Budapest, Brussel·les-Charleroi, Dublín, Edimburg, Glasgow, Gran Canària, Eivissa, Liverpool, Màlaga, Memmingen, Milà, Oslo, Palma de Mallorca, París, Porto, Roma, Santander, Santiago, Estocolm, Tenerife, i Venècia. Ryanair reduirà de 13 a 11 la seva flota d'avions i calcula que es perdran un milió de passatgers i 1.000 llocs de treball entre directes i induïts.

L'aerolínia també cancel·larà onze rutes des de Barajas a Almeria, Ancona, Bari, Girona, Cagliari, Dusseldorf, Eindhoven, Frankfurt, Manchester, Poznan, i Verona. També reduirà freqüències dels vols a l'Alger, Astúries, Bilbao, Brussel·les-Charleroi, Faro, Fuerteventura, Gran Canària, Cracòvia, Lanzarote, Malta, Marsella, Milà, Oslo, Palerm, Palma de Mallorca, París, Pisa, Porto, Roma, Santander, Santiago, Estocolm, Tànger, i Tenerife. A la capital de l'Estat, Ryanair passarà de 14 a 11 avions i calcula que es perdran 1,3 milions de passatgers i 1.300 llocs de treball directes i indirectes.

El president de l'aerolínia irlandesa, Michael O'Leary, ha declarat que Ryanair "desaprova" la decisió del govern espanyol de "doblar les taxes aeroportuàries" a Madrid i Barcelona. "Lamentablement, aquesta decisió tindrà com a conseqüència una retallada severa del trànsit, del turisme i de l'ocupació en els dos aeroports aquest hivern", ha declarat O'Leary.

El president de Ryanair ha assenyalat que la companyia dirigirà aquest trànsit a altres aeroports europeus i que la retirada d'oferta "només es pot remeiar quan el govern espanyol i el seu monopoli aeroportuari gestionat per AENA revoqui l'increment de les taxes i redueixi les seves elevades taxes aeroportuàries".