Més de 7.000 persones a Girona contra les retallades del govern espanyol

Els líders sindicals gironins denuncien que el govern de Mariano Rajoy és "il·legítim i impopular"

  • Més de 7.000 persones es manifesten a Girona en contra les retallades del govern espanyol © ACN
    Més de 7.000 persones es manifesten a Girona en contra les retallades del govern espanyol © ACN
La manifestació, encapçalada per una pancarta de color negre en senyal de dol per les noves retallades del govern espanyol, ha sortit de la plaça Independència i ha recorregut el carrer Nou, ha travessat Plaça Catalunya fins arribar a l'avinguda Jaume I, ronda Ferran Puig i ha finalitzat davant la subdelegació del govern estatal a Girona. Un cop allà, els manifestants han cantat la cançó 'L'estaca' de Lluís Llach.

Durant tota la protesta, que ha durat més de dures hores, els manifestants han cridat consignes en contra el govern d'Artur Mas, Mariano Rajoy i fins i tot, contra la cancellera alemanya Angela Merkel. Molts dels assistents a la protesta carregaven pancartes contra el govern estatal, les retallades i l'increment de l'IVA tals com: 'Que la crisi la paguin ells', 'Això es un espoli', 'Que se jodan los que roban' - en referència a les paraules de la diputada Fabra- o 'Un ciudadano jodido que no pueden joder más es un ciudadano jodido dificil de controlar', entre d'altres.

Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i agents de la Policia Local han seguit la protesta tot i que la manifestació s'ha portat a terme de forma pacífica i sense incidències. La manifestació ha estat una de les més multitudinàries a la ciutat. De fet, la cua tot just ha començat a arrancar quan la capçalera ja estava a plaça Catalunya.

La secretària general de l'UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, ha denunciat que el paquet de retallades del govern espanyol és, en realitat, "el cop de destral més greu en la història de la democràcia" i ha criticat que el govern de Mariano Rajoy és un "govern il·legítim i impopular". "Res del que ha fet ho va dir en campanya ", ha asseverat Bassa considera que això és motiu suficient perquè hi hagi una consulta popular que acabi amb la derogació d'aquest govern que ha perdut el prestigi "i la legitimitat".

En la mateixa línia, el líder de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, ha assegurat que la idea és que la mobilització ciutadana no acabi aquest dijous, sinó que continuï fins aconseguir "tirar enrere aquest desmantellament de l'estat del benestar".