Santi Vila demana a Foment solucions per aturar el degoteig de víctimes a l'N-II

L'alcalde de Figueres destaca que està "profundament decebut" perquè l'Estat no pren mesures per resoldre-ho

En la carta, enviada aquest dijous, l'alcalde de Figueres desgrana la situació actual que pateixen els conductors que utilitzen l' N-II i recorda que, en els últims anys, el cinturó de ronda de l'N-II s'ha convertit en un dels punts "amb més alta sinistralitat". L'alcalde destaca que, en només quatre mesos, sis persones han mort en aquesta via. "Vull manifestar la meva decepció amb el departament perquè encara no s'ha executat cap actuació que resolgui aquest greu problema", detalla Vila en l'escrit.

A més, l'alcalde "recorda" al departament que tant l'Ajuntament de Figueres com el Consell Comarcal de l'Alt Empordà han plantejat la possibilitat que mentre no es realitzi el desdoblament de l'N-II des de Girona fins a la Jonquera, el ministeri realitzi, "com a mínim", el desdoblament de la via entre Borrassà i Pont de Molins. En aquest sentit, l'alcalde demana a Foment que es prohibeixi la circulació de camions per aquesta carretera ja que, segons Vila, són "els principals causants dels accidents".

Segons l'alcalde, aquesta proposta és "econòmicament menys costosa" que la construcció d'una autovia tal i com proposava el ministeri de Foment. "Seria una solució molt més factible i realitzable vist que ens trobem en una situació de restriccions pressupostàries", conclou Vila.