Espanya reobrirà la frontera amb França a partir del 21 de juny

Així ho ha comunicat Sánchez a la resta de presidents autonòmics

Espanya reobrirà les fronteres amb la resta de països de l'espai comú europeu Schengen el proper 21 de juny, segons ha comunicat Pedro Sánchez als presidents autonòmics, amb els quals manté la catorzena videoconferència des que va començar l'emergència sanitària.

La idea és que la reobertura coincideixi amb la finalització de l'estat d'alarma, que també restringeix els moviments dins del territori espanyol.

La que es mantindrà tancada fins a l'1 de juliol és la frontera amb Portugal, segons els ha explicat Sánchez als presidents a petició de Govern lusità. Aquest dia es realitzarà un acte a la frontera en què participaran Felip VI, Pedro Sánchez, el president i el primer ministre de Portugal.

L'anunci de Sánchez es produeix després que enviés una carta al costat del seu homòleg italià, Giuseppe Conte, en què demanava a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, un acord per a la reobertura de controlada de les fronteres de la UE sol·licitant-li una sèrie de criteris comuns per a l'aixecament de les restriccions a les fronteres aplicades per la crisi del coronavirus.