Crida a la mobilització massiva per a la manifestació del 19-J a Girona

Representants de tots els sindicats es tanquen a la subdelegació del govern espanyol amb la intenció de passar-hi la nit

CCOO, UGT, IAC i COS han demanat a la ciutadania que no es quedi a casa i surti al carrer per mostrar la indignació i el rebuig cap a les retallades "que estem patint i patirem". La secretària general d'UGT a Girona, Dolors Bassa, ha criticat que aquestes mesures facin més pobres les persones que tenen pocs recursos i que són de classe treballadora mentre no s'augmenta la pressió cap a les grans fortunes. Per això, ha assegurat que si la societat no aconsegueix parar els peus al govern espanyol, el país va cap a la "indigència" en tots els àmbits.

En el cultural perquè només podrà accedir al sistema educatiu o a la cultura qui tingui recursos econòmics i en el social perquè aboquen a la majoria dels ciutadans a "sobreviure" amb recursos justos o fins i tot els obligaran a viure en la mendicitat.

Representants dels quatre sindicats han fet una roda de premsa conjunta per demostrar que és una "lluita de tots". Jordi Navarro, del COS, ha criticat la "involució social i cultural" que hi ha hagut des de "l'ascens de les forces de dretes" tant a la Generalitat com al govern espanyol. "Hem de demostrar que no ens fan por, que quan es declara la guerra al poble, el poble respon", ha asseverat.

Després, han entrat un manifest al registre de la subdelegació del govern espanyol i s'han reunit amb el subelegat, Carles Jaume, a qui han fet arribar les seves reivindicacions. En aquest escrit, demanen la suspensió cautelar de totes les accions derivades de l'aplicació de les darreres mesures adoptades.

Com que no han quedat satisfets amb el resultat de la reunió, tres representants dels sindicats han decidit fer una tancada i passar la nit a la subdelegació. A l'hora de tancament de les oficines, a les 3 de la tarda, la Guàrdia Civil els ha desallotjat de forma pacífica.