Calonge acollirà el Festival Internacional de Màgia i el de Nines de la Costa Brava

La mostra combina la presència d'artistes de la màgia i de les nines, amb tallers i expositors

La directora d'In-Dolls i MagicInterFest, Anastasia Gnezdilova, ha explicat que el motiu d'unir dos festivals en un és que en els temps prehistòrics el bruixot, en els seus rituals, utilitzava nines que feien el paper d'intermediaris.

"Després dels rituals, aquestes nines es convertien en amulets o talismans per una persona o per tota la tribu. Nines i màgia estan presents a les nostres vides", afirma Gnezdilova, que remarca que "ara el bruixot s'ha convertit en un il·lusionista o un mag i les nines en objectes del joc o obres d'art". "S'an canviat les seves funcions però tant la màgia com les nines tenen una cosa en comú, ens porten al món de fantasia, joc, teatre i alegria", rebla.

El Festival presentarà tot tipus d'artistes de la nina i de l'osset de peluix, artistes de les cases de nines en miniatura, col·leccionistes, artesans, venedors d'antiguitats, venedors d'accessoris i de materials i venedors de nines.

Un dels objectius d'In-Dolls és que aquesta trobada a nivell europeu faciliti la promoció i compravenda dels productes exposats, així com fer nous contactes entre els professionals dels diferents sectors i també amb el públic en general. Els expositors d'In-dolls provenen d'Alemanya, Bèlgica, Holanda, Itàlia, Japó, Letònia, Rússia, Suïssa, Catalunya i de la resta de l'Estat.

El Festival Internacional de Màgia de la Costa Brava

MagicInterFest, el Festival Internacional de Màgia de la Costa Brava portarà a Sant Antoni de Calonge primeres figures del panorama de la màgia internacional els propers dies 10 i 11 d'agost, en el marc del saló In-Dolls, el I Festival de Nines de la Costa Brava. Hi actuaran Serjo (Argentina), Pilou (Bèlgica), Roy Gardner & James (Alemanya), Arno (França), Erick Lantin & Valérie (Canadà) i Xevi (Catalunya), que a la vegada és el director artístic del festival.

MagicInterFest presenta quatre gales al Palau Firal amb actuacions dels més destacats il·lusionistes del moment. Les actuacions es faran a dos quarts de set i a dos quarts d'onze de la nit.

Com a artistes convidats en aquesta primera edició del saló In-Dolls hi el pintor Josep Niebla, Glòria Llonch i Pia Crozet. L'exposició de Josep Niebla es podrà veure a la primera planta del Palau Firal de Sant Antoni de Calonge on també hi haurà exposada obra de Glòria Llonch i es podrà admirar una exposició d'obra de l'escultora Pia Crozet.