CSIF alerta del tancament de més oficines de la Seguretat Social a la província de Girona

Es veurien afectats els territoris del Ripollès, la Garrotxa, la Selva i la Cerdanya

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denuncia que la Seguretat Social planeja el tancament de diversos centres d'atenció i informació (CAISS) a la província de Girona.

Des del sindicat porten molt temps denunciant la "gravíssima" falta de personal en l'Administració General de l'Estat a la província, la qual cosa provocarà el tancament de diverses oficines de la Seguretat Social i el tancament parcial d'unes altres, "un fet incompressible amb els índexs d'atur que tenim en l'actualitat".

“Durant aquests últims anys, s'han produït tancaments temporals dels CAISS de Ripoll, Sant Feliu de Guíxols i de la Bisbal. Tenim coneixement que dels nou CAISS que existeixen actualment quedaran, a mitjà termini, cinc oberts”.

De moment hi ha una autorització perquè les oficines de Sant Feliu de Guíxols i la Bisbal unifiquin els seus serveis, funcionant dos dies a la setmana la Bisbal i els altres tres la de Sant Feliu de Guíxols.

“Des de CSIF ens temem que aquest és l'inici, i que perillen oficines com les de Santa Coloma de Farners, Ripoll i Puigcerdà i una de les dues del Baix Empordà (Sant Feliu de Guíxols o la Bisbal de l'Empordà). Tenim indicis que Ripoll tancarà i obrirà només un dia a la setmana per un funcionari d'Olot; que Santa Coloma de Farners només obrirà dos dies a la setmana i no sabem què passarà amb l'oficina de Puigcerdà (actualment amb una sola funcionària), que dóna servei a 19.000 habitants, i que de tancar faria que els ciutadans d'aquesta comarca haguessin de viatjar una hora fins a Ripoll o dues fins a Olot, per una carretera de muntanya, amb les dificultats que això afegeix)”

L'Administració General de l'Estat a Girona està a la vora de l'extinció

Els empleats públics estatals de la província de Girona diuen sentir-se "menystinguts i abandonats". Entre juliol 2009 i juliol de 2019 va haver-hi un descens del 30% d'empleats públics de la AGE i l'edat mitjana dels seus empleat supera els 55 anys.

El CSIF també preveu es produeixin altercats i amenaces als funcionaris, com ja s'està produint en les oficines del SEPE.

Des de CSIF porten temps defensant el principi de “a igual treball, igual salari”. Per això, insisteixen en l'equiparació salarial amb els funcionaris de la Generalitat, per a fomentar que funcionaris i opositors optin a les places de la regió, ja que avui dia són d'escàs interès.