El Molí de l'Escala inaugura la primera plaça Instagram del món

Unes 200 persones van participar divendres a la primera festa d’usuaris de l’aplicació

La plaça dels instagramers és el primer lloc físic del món dedicat a aquesta aplicació gratuïta per a telèfons mòbils iPhone i Android i que compta amb més de 50 milions d’usuaris arreu del món que han compartit ja prop d’un bilió de fotografies. Amb la inauguració divendres de la plaça, situada al restaurant Molí de l’Escala, l'establiment i el municipi volen prendre una posició de referència en l’univers Instagram.

La inauguració de la plaça va ser una de les activitats de la jornada. La #InstaMeetGirona va aconseguir reunir unes 200 persones, també procedents d’altres punts de Catalunya, i, com no podia ser d’altra manera, va tenir Instagram com a un dels elements centrals, amb els participants penjant constantment a la xarxa fotografies de la vetllada.

#InstaMeetGirona va incloure també la inauguració de l’exposició de fotografies fetes amb Instagram a través de l'usuari Julio Estrela. El lleidetà, que ja ha exposat a la Sala l’Amistat de Cadaqués, mostrarà les seves fotografies durant tot l’estiu al Molí de l’Escala per després emprendre el camí cap a Chicago (EUA) on també exposarà el seu treball. A més de poder veure la seva exposició, durant la festa es va sortejar també una fotografia seva.

Pel que fa al sopar, el menú va tenir com a autèntica protagonista la barbacoa del Grids, el nou espai del Molí de l’Escala on es poden degustar les millors carns del país. Pel xef i propietari del Molí, Jordi Jacas la barbacoa permet gaudir de “l’autèntica essència de l’estiu a nivell gastronòmic”. El menú es va acompanyar dels snacks del Molí i de Cervesa Inèdit que va oferir Estrella Damm. A més, hi va haver una exhibició de fer allioli a càrrec de Rafel Guillot, Campió del Món.

La trobada, que comptava amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i Estrella Damm, estava organitzada per Instagramers Girona, que reuneix els usuaris d’Instagram de les comarques de Girona.