Concha Buika encisa Sant Feliu de Guíxols amb 'En Mi Piel'

La cantant mallorquina d'origen guineà ha ofert un gran repertori de cançons del seu últim disc

Concha Buika va néixer a Palma l'any 1972 tot i que és d'origen guineà. La cantant va créixer en un barri d'ètnia gitana i des de petita va demostrar un gran interès per la música i la cobla. L'artista actualment és reconeguda internacionalment per les seves interpretacions commovedores i la seva veu única que encisa als oients. Un encant que no ha passat desapercebut aquesta nit al bell mig de la Costa Brava.

No obstant això, Concha Buika té un passat musical molt complert. La cantant va començar la seva carrera amb diversos grups locals i músics mallorquins com Miguel Rodríguez, Jacob Sureda, Noah Shaye o Oscar Guerrero, entre d'altres. Posteriorment va col·laborar amb grups espanyols de hip-hop com 'Guateque All Stars' i va triomfar en el panorama electrònic i 'house' com a compositora en el muntatge teatral 'Ombra' de la formació 'La Fura dels Baus'. La cantant també va participat en la banda sonora de la pel·lícula 'Km.0' ara fa dotze anys.

L'any 2005 va llançar el seu primer disc en solitari anomenat 'Buika'. Des del primer moment, la força de la seva veu, la seva sensualitat, els seus orígens multiculturals i la influència de la música jazz, soul i funky van fer-la destacar dins el panorama musical estatal. Des de llavors, la cantant ha tret quatre discos anomenats 'Mi niña Lola' (2006), 'Niña de fuego' (2008), 'El último trago' (2009) i l'any passat 'En mi Piel'.

A dia d'avui, la cantant està realitzant dos treballs discogràfics que seran editats durant aquest any. Aquesta nit, Concha Buika ha enlluernat un cop més als més de 600 espectadors que s'han aplegat al Festival de Porta Ferrada. La cantant ha començat la seva actuació amb 'Sueño con ella', seguit de 'Mi niña Lola', 'Misery' i 'Jodida pero contenta', entre d'altres.