CCOO critica la ''unilateralitat'' d'Educació en la reobertura de centres

Consideren que el requeriment a Bàscara és una "actuació amenaçant" per part del Departament

Una setmana després de la reobertura de les escoles a les comarques gironines, el sindicat de Comissions Obreres ha criticat la falta de diàleg amb el Departament d'Educació i afirmen que actua amb "unilateralitat". El sindicat retreu al Departament que no hagi consensuat les mesures de reobertura amb els professors ni els equips directius.

Des de CCOO recorden que una seixantena d'escoles de l'Alt Empordà van enviar una carta queixant-se de la falta de concreció en les mesures que havien de prendre les escoles i també les respostes contradictòries que donaven els inspectors dels serveis territorials.

A més, també retreu l'"actuació amenaçant" del Departament amb l'Ajuntament de Bàscara, després que l'equip de govern local decidís no obrir l'escola el dilluns. El sindicat considera que el requeriment que va enviar a l'alcalde per insta que obrissin l'escola és "una mostra més de la seva unilateralitat".

Per altra banda, el sindicat també ha assenyalat la falta de diàleg d'Educació amb les famílies. Creuen que una mostra és la reacció que han mostrat aquest mateix dimarts una trentena d'AMPA de Girona. En un comunicat, les famílies critiquen que no se'ls hagi "consultat res" sobre el retorn a les escoles.

Per tot això, el sindicat afirma que la manca de diàleg d'Educació els ha "forçat" a presentat denúncies a nivell català a través del propi sindicat de CCOO i a nivell gironí amb un comunicat de la Junta de Persona Docent No Universitari.