Enderrocaran les barraques il·legals del parc de les Pedreres de Girona

El consistori està estudiant donar diverses opcions als veïns de la zona perquè es puguin reallotjar en altres barris de la ciutat

Ribas ha destacat que la dinàmica econòmica dels darrers anys ha propiciat un plantejament centrat en "actuacions emblemàtiques i d'expansió de la ciutat" mentre que els barris històrics de Girona quedaven "en un segon pla". Segons Ribas, la crisi actual ha comportat la "necessitat de revisar" el model de ciutat i pensar en actuacions que millorin la qualitat de vida dels ciutadans gironins i serveixin per promocionar econòmicament i socialment la ciutat. Per aquest motiu, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona ha presentat un total de 12 actuacions de millora i rehabilitació de la ciutat anomenat 'Programa de plantejament derivat d'iniciativa municipal' i que marca els eixos d'actuació en aquest àmbit pel 2012 i 2013.

"Aquest programa respon a la voluntat de reorientar els esforços cap a la rehabilitació dels teixits dels barris de la ciutat i dotar als veïns dels serveis urbanístics adequats", ha destacat Ribas. A grans trets, el programa proposa facilitar la instal·lació d'ascensors a tots els habitatges gironins que no necessitin, comptabilitzar l'oci nocturn amb la qualitat ambiental i la integració social i econòmica de la ciutat i recuperar els rius i els espais fluvials com un element estructurador del sistema d'espais oberts.

A més, el pla preveu diverses actuacions als barris de les Pedreres i l'Eixample. En el cas del barri de les Pedreres, l'ajuntament vol analitzar l'estat de les voreres, millorar el mobiliari urbà i integrar més aquest sector amb la resta de la ciutat. Al mateix temps, preveu enderrocar les barraques i edificacions il·legals instal·lades al parc de les Pedreres i reallotjar els veïns d'aquesta zona en altres immobles de la ciutat. El consistori encara no ha concretat les possibles ubicacions tot i que està estudiant quatre possibles emplaçaments diferents.

Reordenar i revaloritzar el parc de les Pedreres

L'Ajuntament de Girona ha destacat que preveu començar a enderrocar els habitatges durant aquest any o el 2013 i amb aquesta actuació pretén revaloritzar la zona, reordenar-la, fer-la guanyar qualitativament i convertir-la en un "pulmó" per a la ciutat de Girona. Actualment el consistori està mantenint converses amb els veïns de la zona i esperen arribar a un acord el més aviat possible.

Ribas també ha destacat el pla de rehabilitació i posicionament del barri de l'Eixample el qual preveu analitzar aquest sector de la ciutat per potenciar i millorar la seva promoció econòmica. "Mirarem carrer per carrer les característiques i veurem si és necessari millorar la mobilitat, fer més zones verdes o ampliar les voreres", ha destacat el regidor d'Urbanisme. A més, el consistori té previst realitzar un catàleg de les masies i cases rurals que es troben dins el terme municipal de Girona per poder "preservar millor" el patrimoni arquitectònic de la ciutat.