Música i gegants per animar els bisbalencs a participar en la consulta

L'organització preveu superar el 25% de participació que s'ha assolit a mitja tarda amb 741 votants

Un degoteig constant de votants han passat pel Mundial, el teatre que aquest diumenge s'ha convertit en col·legi electoral a la Bisbal d'Empordà. Al llarg de tot el dia hi ha hagut veïns que s'han apropat a les urnes per expressar la seva opinió i dir si volen que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent i democràtic. El matí ha estat més animat i, tot i que a la tarda la participació ha baixat, els organitzadors asseguren que sobrepassaran el 25% de participació.

'Sempre voldríem que la participació fos més àmplia, però durant tot el dia hi ha hagut moviment de gent', ha afirmat satisfet un dels portaveus de la Bisbal Decideix, Jaume Bofill. A les sis de la tarda, havien passat per les urnes uns 2.000 bisbalencs. Bofill recorda que el padró és de 8.478 persones mentre que el cens és de 6.716. Això és perquè en aquesta consulta hi han pogut votar persones que en unes 'eleccions normals' no tenen dret a vot, com els immigrants o els joves d'entre 16 i 18 anys.

Desplegament d'entitat per fomentar la participació

Tota la jornada ha comptat amb activitats culturals i hi ha participat totes les entitats culturals de la Bisbal. 'Ho hem fet per fomentar el vot de la gent i perquè realment fos una jornada electoral festiva', ha explicat Bofill. Dracs, geganters, els Voltors, puntaires, bastoners i grups de música han desfilat per un escenari situat al passeig.

La jornada de consultes s'ha desenvolupat amb normalitat i com a única incidència s'ha detectat un vot anticipat per duplicat perquè el veí havia votat tant anticipadament com a les urnes. El vot ha quedat anul·lat. Bisbal Decideix afirma que el vot anticipat ha estat un 'èxit'. Després del recompte dels vots que hi ha hagut en les urnes que durant quinze dies han obert dures hores diàries, els resultats són que han passat a votar de forma anticipada 741 veïns.