Girona amplia el Notes al Parc d'aquest estiu amb 14 concerts gratuïts a la Devesa

A partir de dilluns vinent l'Ajuntament preveu reobrir centres cívics i recuperar les activitats habituals

Girona tindrà música en directe aquest estiu a la plaça de les Botxes de la Devesa amb la programació de Notes al Parc.

El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha assegurat que aquest estiu el cicle de concerts comptarà amb 14 actuacions gratuïtes i caldrà reservar el seient a través de la pàgina web o de forma presencial. En aquesta ocasió, l'Ajuntament ha habilitat dos espais que compleixin amb les mesures sanitàries corresponents a l'Auditori de Girona i al Teatre Municipal on la gent podrà anar a recollir la seva entrada.

Carles Ribas ha detallat que aquest 2020 apostaran pels "grups de quilòmetre zero" amb l'objectiu de reactivar el sector musical de les comarques gironines. Notes al parc es farà entre l'1 de juliol fins al 29 d'agost i els concerts tindran lloc "cada dimecres i cada dissabte a partir de les vuit del vespre". Sobre els estils musicals dels grups convidats, Ribas ha avançat que hi haurà tots els gèneres representats: "des de la música urbana fins a la clàssica". Els concerts tindran un aforament màxim de 200 persones.

Aquest estiu també hi haurà programació d'arts escèniques a la ciutat amb una edició més de l'Escènit. Aquest any es manté la programació a la plaça del Pallol i a la Devesa i també els espectacles familiars dels dilluns a partir de dos quarts de vuit del vespre. El funcionament de l'Escènit, però, serà el mateix que el de Notes al Parc i també caldrà reservar les entrades gratuïtes de forma virtual o presencial.

Dins de la programació d'Escènit, Ribas ha destacat l'actuació de Quim Masferrer que acostarà el seu nou espectacle a Girona. En ell, passejarà a dalt d'una furgoneta per diversos carrers del Barri Vell mentre interactua amb el públic que es va trobant pel carrer.

A més, el 8 de juliol també es farà un recull de diferents arts escèniques a la Devesa. Els espectadors aniran passejant pel parc urbà i es trobaran amb diferents artistes de disciplines diferents com ara la dansa, el circ o el teatre.

Reobertura dels espais cívics

Amb l'entrada a la tercera fase del pla de desconfinament, Girona preveu l'obertura dels espais cívics a partir del proper dilluns. Segons ha detallat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, aquesta reobertura és un fet "especial" ja que "permetrà a la ciutadania recuperar els espais de convivència". D'aquesta manera, les entitats podran tornar a reservar sales dels espais cívics.

Per la seva banda, cada centre anirà recuperant el programa d'activitats que hi havia abans de la pandèmia. Per això Madrenas ha demanat a la ciutadania que estigui pendent de les xarxes socials perquè aniran comunicant la represa de cada activitat. El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha detallat que els cursos del Centre Cultural de la Mercè "s'allargaran" per tal que els alumnes que no han pogut assistir a tots aquests mesos de classe puguin recuperar algunes sessions.