Mor un home de Sant Joan de les Abadesses en un allau al Mont Blanc

Anava acompanyat per dos alpinistes de la localitat, un dels quals es troba ferit però no de gravetat

Entre les nou víctimes, hi havia un altre excursionista de nacionalitat espanyola. Es tracta del cap del Grup Especial de Rescats en Altura de les Bombers de la Comunitat de Madrid.

L'allau, que podria haver estat causat per la ruptura d'una placa de venet després de l'acumulació de neu i l'augment de les temperatures dels últims dies, s'ha produït cap a les cinc de la matinada a 4.345 metres d'altitud i ha sorprès a l'expedició formada per més de vint persones.

Les altres víctimes mortals són tres alemanys i un suís, mentre que encara es desconeix la identitat dels altres tres. A més, quatre excursionistes més, entre ells dos britànics i dos alemanys, continuen desapareguts. L'allau s'ha produït a la meitat del recorregut previst pels alpinistes, que preveien completar la ruta dels 4.000.

L'alcalde de Chamonix, Jean-Louis Verbier, ha declarat a Reuters que avui no hi havia "més motius del normal per estar alarmats". "És una cara empinada. Hi ha grans plaques de neu en les que sabem que poden produir-se amb facilitat una allau. Per aquest matí no teníem motiu per esperar una allau d'aquesta mida i una tragèdia semblant".

Els primers indicis de la investigació apunten que un alpinista ha partit una placa de 40 centímetres de gruix enganxat a mitja pendent i ha desencadenat una allau de neu de 100 metres quadrats per dos metres de gruix.