Guanyem assenyala que Junts per Figueres ha gastat uns 5.000 euros en àpats provinents d'aportacions públiques

També van encarregar un reportatge fotogràfic per 1.140 euros a una càrrec de confiança

Guanyem Figueres (Alt Empordà) ha denunciat avui que el grup de Junts per Figueres, encapçalat per Jordi Masquef, no ha gastat de forma "curosa" els diners públics de les aportacions rebudes pel que fa a la representació municipal.

Els independentistes posen en relleu que el grup a l'oposició compta amb més de 10.000 euros susceptibles de formar par de les despeses de la campanya electoral del maig de 2019. D'aquestes despeses destaquen 246 menús per valor de 4.920 euros a l'hotel Figueres Park, els 2.165,90 euros del muntatge d'equips de so i llum, o un reportatge fotogràfic per valor de 1.140 euros fet per una càrrec de confiança de l'anterior govern de Marta Felip i Jordi Masquef que en aquell moment encara treballava pel consistori.

Pel que fa al grup municipal de Ciutadans l'informe d'intervenció destaca prop de 4.000 euros en imatge corporativa i la producció de vídeos també susceptibles de formar part de despeses electorals per tal de garantir-ne la fiscalització per part de la ciutadania.

En aquest sentit, denuncien les despeses susceptibles de ser despeses electorals segons l'informe de la interventora municipal. Aquestes despeses la formació independentista entén que per llei no són justificables i per Guanyem Figueres moltes d'aquestes tampoc són ètiques.

Per la seva banda, Guanyem Figueres tenia dret a percebre 6.600 euros pels 6 mesos de juliol a desembre de 2019. D'aquesta quantitat la formació només ha gastat 2.867,81 euros. Sobre aquesta quantitat l'informe d'intervenció considera que les despeses bancàries per valor de 54,60 euros que la formació havia inclòs no són justificables. En total doncs, Guanyem Figueres retornarà els 3.786,79 euros que no ha utilitzat.

El llistat de despeses de la candidatura municipalista hi consten el lloguer del local de l'Avinguda Salvador Dalí on el grup municipal hi desenvolupa la seva tasca, els subministres de llum, aigua, telefonia i internet, així com el domini web o flors per les ofrenes de Tots Sants i a Lluís Companys que es celebren anualment.

Així mateix, Guanyem Figueres considera que els diners públics s'han d'utilitzar de manera curosa, fet que consideren que no s'ha fet en tots els casos. En aquest sentit, denuncien les despeses susceptibles de ser despeses electorals segons l'informe de la interventora municipal. Aquestes despeses per llei no són justificables i per Guanyem Figueres moltes d'aquestes tampoc són ètiques.