Mor un home de 70 anys fent submarinisme a l'Estartit

Una dona de 63 està en estat crític a l'Hospital Trueta de Girona

  • L'home feia submarinisme a l'Estartit
    L'home feia submarinisme a l'Estartit
  • Els treballadors de la funerària recullen el cos de l'home mort al port de l'Estartit © ACN
    Els treballadors de la funerària recullen el cos de l'home mort al port de l'Estartit © ACN
L'home que ha mort aquest migdia mentre feia submarinisme tindria uns 70 anys i seria de nacionalitat francesa. Segons fonts consultades per l'ACN, estaria allotjat a l'hotel Les Illes de l'Estartit -que també és centre de busseig- durant una setmana. Aquest dijous, acompanyat de dos persones més, han fet una immersió però s'ha començat a trobar malament. Els serveis d'emergència no han pogut fer res per salvar-li la vida. Els dos submarinistes que l'acompanyaven no haurien patit cap mal.

En un altre accident, han hagut de rescatar dos submarinistes que haurien fet la descompressió massa de pressa. Els han atès 'in situ' i els han trallsadat a l'hospital de Palamós, on hi ha una cambra hiperbàrica per tractar aquestes dolències. 

L'altre accident ha estat poc abans de les 11 del matí. Una dona també era rescatada de l'aigua perquè s'ha trobat malament mentre feia una immersió. Un helicòpter l'ha traslladat en estat crític al Trueta de Girona. 

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de La Bisbal d'Empordà, conjuntament amb al unitat de submarinistes del cos, han iniciat una investigació per tal d'aclarir les circumstàncies dels fets.

Amb l'home que ha mort aquest dijous, ja serien sis els submarinistes que han perdut la vida al litoral gironí des del mes d'abril. Dos submarinistes van morir a Palamós, dos més al Cap de Creus i els altres dos a l'Estartit.