Una cinquantena de comerços del centre de Girona participen d'una ''botiga al carrer'' adaptada a la covid

La campanya comença avui i fins el 13 de juny

A finals de maig i principis de juny el petit comerç de Girona donava cada any el tret de sortida a la campanya de primavera-estiu amb les tradicionals botigues al carrer, organitzades per l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial a les zones comercials dels barris de l’Eixample i del centre de la ciutat.

Aquest any, davant la impossibilitat de garantir les mesures de prevenció per evitar el contagi de la covid-19, sobretot pel que fa al compliment de la distància de seguretat, els comerciants han ideat la campanya “Aquest any, el carrer entra ... a la botiga”, en substitució de les parades al carrer.

Els botiguers adherits a la campanya -una cinquantena- que ha començat avui i s’allargarà fins el 13 de juny, han habilitat a l’interior dels establiments un espai de “bones” promocions i descomptes i amb “molt d’estoc per vendre”, assegura el president de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer.

Segons apunta, en un moment en què el petit comerç està encara “tocat” pel període de tancament obligat pel confinament “hem de ser creatius i mirar d’atreure al client”. Per la seva banda, la vicepresidenta de l’entitat, Mercè Ramírez de Cartagena, informa que l’objectiu és conservar l’”essència” de la botiga al carrer, que “tothom identifica i espera”. “Ara falta que el temps acompanyi una mica i el públic entrarà als comerços perquè les ganes de comprar hi són”, diu Ramírez de Cartagena.

Aquests són la cinquantena de comerços adherits a la campanya.