Salut proposa que Girona passi dilluns vinent a fase 3

També la Catalunya Centra s'inclou en la proposta

El Departament de Salut ha concretat aquesta tarda durant la reunió del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) que Girona i la Catalunya Central passin a fase 3 en la proposta de desconfinament que faran arribar al Ministeri de Sanitat per a dilluns vinent.

L'Àrea de Barcelona es mantindrà una setmana més en fase 2 malgrat es va proposar retallar una setmana el seu salt a una nova fase i la resta del país quedaria tal i com està.

Així, el Camp de Tarragona; les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran continuarien a la fase 3 mentre que Lleida, la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Sud i Nord es mantindrien a la fase 2, juntament amb les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf que avui s’han integrat  dins aquesta zona per una qüestió de mobilitat. Per tant, a partir d’ara Garraf i Penedès seguiran el mateix ritme que la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Nord i Sud.

La proposta l’ha aprovada aquesta tarda el Procicat i els informes s’han enviat al Govern espanyol.

L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-. D’altra banda, l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR també contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest nou pas de fase.